woensdag 20 maart 2013

Tentoonstelling Alan Turing, met Koen en Tim

Op Donderdag 4 Oktober zijn wij met de informatica klas naar een tentoonstelling van Alan Turing gegaan. Alan Turing word gezien als de vader van de informatica. Dit was en leuke activiteit en dit werd georganiseerd omdat het dat jaar Alan Turing jaar was. De tentoonstelling was op het Sciencepark in Amsterdam, hier gingen wij heen met de bus, hoewel iedereen het beter vond om met de trein te gaan omdat het goedkoper was en sneller ging, maar meneer Leijtens wil is wet.

 Toen we daar aankwamen begon het ook nog eens erg hard te regenen en konden we eerst nog niet naar binnen dus moesten we allemaal onder het afdakje voor de deur staan. Maar eenmaal binnen bij de tentoonstelling was het erg interessant.

We kregen eerst een soort les van een paar studenten die ons een Turing machine van lego lieten zien en demonstreerde hoe hij werkte. Dit was eigenlijk gewoon een soort hoor college. Daarna gingen we gewoon eventjes met zen alle langs de tentoonstelling lopen. De tentoonstelling was aardig klein maar wel interessant. De tentoonstelling ging ook over een paar revolutionaire uitvindingen in de informatica, zoals de eerste computer en de eerste computer in nederland etc.

Met: +Koen Heslinga   en +Tim van Dort

Enigma machine. Gekraakt door Alan turing in WO II

Geen opmerkingen:

Een reactie posten